Veelgestelde vragen
Wat is een EMS
EMS staat voor Energie Management Systeem. Een EMS helpt je om je energieverbruik in huis of op kantoor te monitoren en te optimaliseren. Het zorgt ervoor dat je efficiënter met energie omgaat, waardoor je kosten bespaart en je ecologische voetafdruk verkleint.
Wat zijn de voordelen van EMS?
Een EMS helpt je niet alleen om je energierekening te verlagen, maar draagt ook bij aan een duurzamere levensstijl. Het maakt het makkelijker om je energieverbruik te beheren en te optimaliseren, wat goed is voor zowel je portemonnee als het milieu.
Dat klinkt echt héél duur..
Nee, een EMS installatie hoeft niet duur te zijn en kan afhankelijk van uw wensen al voor minder dan €1000 geïnstalleerd worden. Bij Watt Up bieden we betaalbare EMS-oplossingen die snel rendement opleveren.
Het systeem helpt je om je energieverbruik te optimaliseren en verspilling te verminderen, wat resulteert in lagere energiekosten. Door de besparingen op je energierekening en de lopende subsidie van de Vlaamse overheid verdient een EMS zichzelf vaak binnen korte tijd terug.
Investeren in een EMS is een slimme keuze voor zowel je portemonnee als het milieu.
Moet ik dan alles vernieuwen?
Neen, onze systemen zijn modulair en compatibel met de meeste bestaande installaties. Dit betekent dat je onze EMS-modules eenvoudig kunt integreren met je huidige zonnepanelen, laadpunten, thuisbatterijen en andere energie-oplossingen.
Onze systemen zijn ontworpen om flexibel en schaalbaar te zijn, zodat je ze kunt aanpassen aan je specifieke behoeften en geleidelijk kunt uitbreiden. Of je nu een kleine aanvulling nodig hebt of een volledige upgrade, onze EMS-oplossingen werken naadloos samen met je bestaande apparatuur, waardoor je optimaal kunt profiteren van een efficiënt en kosteneffectief energiemanagement.
Kan ik een laadpunt aansluiten op mijn zonne-energie systeem?
Ja, onze laadpunten kunnen worden geïntegreerd met je zonnepanelen en thuisbatterij. Dit betekent dat je je elektrische wagen kan opladen met de energie die je zelf hebt opgewekt, wat zowel kostenbesparend als milieuvriendelijk is.
Hoe lang duurt het om mijn elektrische wagen op te laden?
De laadtijd hangt af van het type laadpunt en de batterijcapaciteit van je EV. Een thuislaadpunt kan je voertuig meestal binnen enkele uren volledig opladen, terwijl snelladers langs de weg dit in minder dan een uur kunnen doen.
De meeste laadpunten hebben een laadcapaciteit van 22kWh maar in de praktijk kunnen de meeste wagens slechts laden met een laadcapaciteit van 11kWh. Voor een gemiddelde wagen met een batterijcapaciteit van 60kWh betekent dat een laadtijd van ongeveer 5,5 uur.
Moet ik een digitale meter laten plaatsen als ik een laadpunt overweeg?
Nee, je hoeft geen digitale meter te laten plaatsen als je een laadpunt voor je elektrische voertuig overweegt. Onze laadpunten kunnen ook prima functioneren met een traditionele meter.
Een digitale meter biedt wel extra voordelen, zoals nauwkeurigere metingen en de mogelijkheid om je energieverbruik beter te monitoren. Het kan helpen om een duidelijker beeld te krijgen van je energieverbruik en -kosten, vooral als je ook zonnepanelen of een thuisbatterij hebt. Maar als je momenteel nog geen digitale meter hebt, is dit geen vereiste voor de installatie van een laadpunt.
Wij zorgen ervoor dat jouw laadpunt correct en veilig wordt geïnstalleerd, ongeacht het type meter dat je hebt.
Kan ik een thuisbatterij toevoegen aan mijn bestaande zonnepanelen installatie?
Ja, een thuisbatterij kan eenvoudig worden geïntegreerd met je bestaande zonnepanelen installatie. Onze technici verzorgen de installatie en configuratie waardoor je zorgeloos gebruik kan maken van je opgeslagen groene energie.
Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?
Thuisbatterijen hebben doorgaans een levensduur van 10 tot 15 jaar, afhankelijk van het gebruik en de onderhoudscondities. Onze batterijen komen met garanties die de levensduur dekken.